Måling af radon for din sundhed og tryghed

Måling af radon handler om sundhed og tryghed i familien

Luften i dit hjem gør en forskel for dig og din families sundhed. Hvert år dør 300 danskere af lungekræft med radon som medvirkende årsag. Det er flere, end der årligt dør i trafikuheld. Sundhedsstyrelsen, Kræftens Bekæmpelse og WHO advarer alle mod radon.

Alle steder i Danmark er der områder med for meget radon i luften. Undergrunden på én matrikel kan være anderledes end på nabogrunden, og radonsikringen i ét rum kan være anderledes end i et andet rum.

Kun en konkret måling kan vise, om der er for meget radon i dine opholdsrum.

Dansk Radonforenings medlemsvirksomheder står klar til at hjælpe dig med en nem og billig løsning, så du kan få sikkerhed for, om radon er et problem i dit hjem eller ej. Find et målefirma nær dig på listen herunder.

Sporfilmsdosimetre
Sundhedsstyrelsen anbefaler sporfilmsmålere, som du hænger op i to måneder i fyringssæsonen. Derefter aflæses målingen på et laboratorium. Januar og februar er årets koldeste måneder og derfor et godt tidspunkt til målingen.

Du kan læse mere om radon her på hjemmesiden.

Kontakt et målefirma i nærheden af dig!

Radonova

P.O. BOX 6522